7 krokov pre zdravé vlasy s použitím sezamového oleja

Pri starostlivosti o vlasy je dôležité zvoliť bezpečné a prírodné prísady. Sezamový olej je jedným z nich. Je veľmi cenný a využíva sa už tisíce rokov na posilňovanie a zdravý rast vlasov. Je plný prírodných látok, vitamínu E a antioxidantov, ktorí zabezpečujú kvalitnú starostlivosť o vlasy. Tu je 7 krokov na získanie zdravých a lesklých vlasov s použitím sezamového oleja:

Krok 1: Vyberte si správny sezamový olej

V obchodoch zažijete množstvo sezamových olejov, preto by ste mali uistiť sa, že si vyberiete ten, ktorý je vylisovaný za studena. Takýto olej bude čerstvý a čistý. Tiež by ste mali venovať pozornosť dátumu expirácie. Vyberte si bezfarebný olej s príjemnou arómou, ktorý je obohatený vitamínom E.

Krok 2: Spevnite vlasy tým, že vmasírujete sezamový olej

Sezamový olej je veľmi výživný pre vlasy. Môžete ho vmasírovať do vlasovej pokožky a poskytnúť tak vlasom potrebnú ochranu. Môžete si vziať malé množstvo sezamového oleja a jemne ho namažte do korienkov vlasov. Potom si nechajte olej niekoľko hodín vlasoch a potom opláchnite vlažnou vodou.

Krok 3: Posilňovanie vlasov vyživujúcimi zložkami

Sezamový olej je veľmi bohatý na naftalén, kyselinu linolovú a iné užitočné látky, ktoré dokážu vlasom dopriať silu a hustotu. Pravidelné masírovanie vlasovej pokožky s týmto olejom môže posilniť vlasy od korienkov až po končeky. Sezamový olej môžete tiež použiť na posilnenie sietnice – hornú vrstvu vlasov, ktorá zabraňuje poškodeniu a olupovaniu vlasov.

Krok 4: Chráni vlasy pred slnkom

Slnko veľmi škodí vlasom, preto ich treba pred slnečným žiarením dostatočne chrániť. Sezamový olej je veľmi hodnotné v tomto ohľade. Je bohatý na fytosteroly a lycopen, ktoré sú silné antioxidanty majúce ochranné účinky. Aplikáciou sezamového oleja na pokožku hlavy a na vlasy predtým, než sa vyberiete von je dobrý spôsob, ako sa vyhnúť vysušeniu a poškodeniu.

Krok 5: Udržujte vlasy lesklé

Sezamový olej je bohatý na vitamín E, ktorý zabezpečuje lesk vlasom. Ak si dávate pozor na lámanie vlasov, skúste si dvakrát týždenne nanášať trochu sezamového oleja na vlasy. Nechajte ho pôsobiť 10-15 minút a potom ho opláchnite vlažnou vodou. Vlasom to dodá veľkú silu a lesk.

Krok 6: Zmierňujte podráždenie pokožky

Sezamový olej má antiseptické a baktericídne vlastnosti, ktoré sú veľmi účinné pri liečbe zápalu pokožky hlavy, kožných ochorení a podráždení hlavy z nejakých bežných príčin. Jeho cenné antioxidanty pomáhajú tiež v boji proti rakovine pokožky, takže by ste mali nezabudnúť na sezamový olej pri každodennom starostlivosti o vaše vlasy.

Krok 7: Udržiavajte dlhé a zdravé vlasy

Sezamový olej je bohatý na zinok, horčík a vitamín B. Tieto látky sa nachádzajú v sezamovom oleji, a majú priamy vplyv na rast vlasov. Pomáhajú zvyšovať hladinu krvného obehuu a uvoľňujú hormón responsivný pre rast vlasov. To je dôvod, prečo by ste mali namazať sezamový olej do vlasovej pokožky, aby ste udržiavali dokonalú hladinu tohto hormónu pre rast dlhých a zdravých vlasov.

Záver

Vyvarujte sa všetkým tým škodlivým produktom pre starostlivosť o vlasy a namiesto toho sa snažte siahnuť po prírodných prísadách, ako je sezamový olej. Je veľmi bohatý na antioxidanty, vitamíny, minerály a nezabudnuteľné látky, ktoré môžu urobiť zázraky pri starostlivosti o vlasy. Vyskúšajte nasledujúce 7 krokov pre zdravé vlasy.